【親子宅設計精選】龍湖香醍天宸320㎡聯排別墅 現代輕奢 探索無限生活方式的可能性

  

  

  最新案例

  Latest cases

  

  項目信息|Project information

  

  項目地址/龍湖香醍天宸

  Project address | Longhu Xiangmin Tianchen

  

  建築戶型/聯排別墅

  Project address | Townhouse

  

  施工面積/320平方米

  Construction area | 320㎡

  

  設計風格/現代輕奢

  Design style | Modern luxury

  

  設計公司/青馬別墅空間設計

  Design company | Qing Ma villa space design

  

  全案設計/蘇怡人設計團隊

  Whole case design |Yi-ren Su design team

  

  大客戶經理/邢陽

  Key Account Manager | Xing yang

  

  工程管家/劉鑫

  Project Manager |Liu xin

  

  全案產品/LD陶瓷 、華藝石材 、高儀潔具 、3M淨水、雷迪尼木作,歐瑞博智能家居,大金空調、林內熱水器、極景靜音窗、歐派櫥櫃、集美科地暖、得高地板、艾爾西軟裝等。

  Whole case products |LD ceramics, Huayi stone, Gaoyi sanitary ware, 3M water purification, Redini woodwork, euribo smart home, Dajin air conditioner, forest water heater, extreme silent window, European cabinet, jimeike floor heating, Degao floor, Elsie soft decoration, etc.

  

  本案龍湖香醍天宸聯排別墅,設計師蘇怡人充分與屋主溝通後,一改豪華別墅風格的華麗奪目,以現代輕奢的設計手法追求空間品質和細節,用簡單的設計和富有質感的材料,表現出房主對生活美學的追求,讓空間氣質體現出屋主的個人審美和美妙的精神世界。

  

  In this case, Su Yiren, the designer of Longhu Xiangmin Tianchen townhouse, after fully communicating with the owner, changed the gorgeous and dazzling style of luxury villa, pursued space quality and details with modern light luxury design methods, and expressed the owner’s pursuit of life aesthetics with simple design and textured materials, so as to make the space temperament reflect the owner’s personal aesthetics and wonderful spiritual world.

  

  

  戶型分析| House type analysis

  ▼ 負1層原始結構

  ▼ 負1層設計布局

  ▼ 1層原始結構

  ▼1層設計布局

  

  ▼ 2層原始結構

  

  ▼ 2層設計布局

  

  

  ▼ 3層原始結構

  ▼ 3層設計布局

  

  △320平米聯排別墅,客廳餐廳一體,視野開闊,臥室面積較大,陽光充沛,南北通透,通風采光效果很好。但其客廁所為暗衛,主廁所面積較小,空間分布不合理,需重新規劃,將別墅結構優勢發揮到最佳效果。

  

  The 320 square meter townhouse integrates the living room and dining room, has a wide view, the bedroom area is large, the sun is abundant, the north and South are transparent, and the ventilation and daylighting effect is very good. However, the guest bathroom is a dark bathroom. The area of the main bathroom is small and the spatial distribution is unreasonable. It needs to be re planned to give full play to the structural advantages of the villa.

  

  

  

  設計方案

  design scheme

  

  

  

  屋主購置聯排別墅,便是對世外桃源生活的渴望與追求,獨戶獨院安享沉浸這理想世界。當外界的喧囂與繁華褪去,歸家這里便有一片舒適與寧靜,以純粹、精致的細節入手,透露著對高品質生活的理解和尊重的設計格調。

  

  The owner’s purchase of townhouse is the desire and pursuit of a paradise life. A single family and a single courtyard can enjoy and immerse themselves in this ideal world. When the noise and prosperity of the outside world fade, there will be a piece of comfort and tranquility at home. Starting with pure and exquisite details, it reveals the design style of understanding and respect for high-quality life.

  

  

  

  

  入戶花園引入直橫縱向的流動感,延伸「材」與「質」之間的交織與層次,沉浸含蓄的氛圍,撫平心中的焦慮,共同探索呈現更多生活方式的可能性。

  

  Introduce the sense of vertical and horizontal flow into the home garden, extend the interweaving and level between “material” and “quality”, immerse in the implicit atmosphere, calm the anxiety in the heart, and jointly explore the possibility of presenting more lifestyles.

  

  

  將空間更多的留白給生活與愛好,花園安排茶台,陽台區布置休閒氛圍,何為紛擾,何為寧靜,心下淡然,當陽光籠罩,生活的色彩也隨之飽和,觀感的體驗讓心靈自由。

  

  Leave more space for life and hobbies, arrange tea tables in the garden, arrange leisure atmosphere in the balcony area, what is disturbance, what is tranquility, and calm in the heart. When the sun is shrouded, the color of life is saturated, and the visual experience makes the mind free.

  

  

  

  保留原始挑空,通過最簡潔的大體塊疊加的造型關係,互相組合交疊,打造出大氣的客餐廳場域。精準的比例把控和考究的色系搭配,彰顯個性的同時展露出對品質與格調的不懈追求。

  

  Keep the original empty space, combine and overlap each other through the most concise modeling relationship of general block superposition, so as to create an atmospheric guest restaurant field. Precise proportion control and exquisite color matching show personality and unremitting pursuit of quality and style.

  

  

  

  公區設計採用隔而不斷的方式構築室內外的微妙聯結,且室內各區功能獨立又鏈接,富有自然肌理感和溫潤質感的大理石,搭配簡約素雅的皮革、金屬,勾勒出空間低調優雅而不失溫馨的高級氣質。

  

  The design of the public area adopts a separated and continuous way to build a subtle connection between indoor and outdoor, and the functions of each indoor area are independent and linked. The marble with natural texture and gentle texture, combined with simple and elegant leather and metal, outlines the low-key, elegant and warm high-grade air of the space。

  

  

  

  

  

  兒童房設計凸顯個性上的率真,強調個性與舒適。一扇門進入一個獨立自由的世界,海洋藍與活力橙為主色調,徜徉其中,學習與休憩空間被巧妙分區,精致生活的儀式感空間給足。

  

  The design of children’s room highlights the frankness of personality and emphasizes personality and comfort. A door enters an independent and free world, with ocean blue and vitality orange as the main colors, wandering in it, learning and rest space are cleverly divided, and the ritual space of exquisite life is sufficient.

  

  

  

  二樓次臥克制地在一方空間內鋪敘恬淡意境,溫潤自然的木色給人以親近的感覺,大地色系呼應空間的氛圍,舒適怡然自得。合理規劃,節省出空間安排儲物間,滿足全屋收納功能。

  

  The second bedroom on the second floor describes the tranquil artistic conception in one space with restraint. The warm and natural wood color gives people a close feeling. The earth color system echoes the atmosphere of the space, comfortable and contented. Reasonable planning, save space and arrange storage room to meet the storage function of the whole house.

  

  

  

  二層廁所考慮到使用者,依然延續配色的大膽撞色,森綠與天藍的活力組合,碰撞出舒暢的呼吸感。功能分區滿足使用,借助材質 燈光 軟裝等搭配,表達一種安靜、自然的生活旋律。

  

  Considering the users, the bathroom on the second floor still continues the bold color contrast of color matching, and the dynamic combination of forest green and sky blue gives a comfortable sense of breathing. Functional zoning meets the use. With the help of materials, lights, soft clothes and other collocations, it expresses a quiet and natural life melody.

  

  

  

  

  進入三層主臥空間,乾淨簡潔的設計與克制的姿態,讓功能服務於生活,增加一抹耀眼的南瓜色,低調里亦有追尋明媚的渴望,精致態度里生活顯得更為純粹,歲月安然,不慌不忙,不緊不慢。

  

  Entering the master bedroom space on the third floor, the clean and concise design and restrained posture make the function serve life and add a touch of dazzling pumpkin color. There is also a desire to pursue beauty in a low-key. In a delicate attitude, life is more pure. The years are safe, unhurried and unhurried.

  

  

  

  三層主衛與陽光房,光影融入空間質感,寬敞的窗戶,充足的自然光線,繁與簡 深與淺,摒棄了一切繁雜形式,回歸到最本真的模樣,這里靜謐的讓時光都留戀。

  

  The main bathroom and sunshine room on the third floor integrate light and shadow into the spatial texture, spacious windows, sufficient natural light, complex and simple, deep and shallow, abandon all complex forms and return to the most authentic appearance. Here, the quiet makes time linger.

  

  

  

  負一層打造休閒區,用大塊的材質變換和諧的分割出動線,觀影與棋牌、品酒水吧台,擁有通透的流動與層次感,乾淨 通透的空間感沒有一處冗餘,這里流淌的是光與時間,亦藝術也亦生活。

  

  The first floor creates a leisure area, which uses large blocks of materials to transform the harmonious split line. The viewing, chess and cards, wine tasting and water bar has a transparent sense of flow and hierarchy. There is no redundancy in the clean and transparent sense of space. Here flows light and time, art and life.

  

  

  負一層打造豪宅生活車庫標配,設計的功底引領更高端的生活方式,打破原有格局限制,整合空間對現代生活進行再創造,通過精致的細節,推敲出生活的儀式感及設計細節,破而立 新生煥發活力溫暖。

  

  The first floor of the basement is the standard configuration of luxury residential living garage. The design skills lead a higher-end lifestyle, break the restrictions of the original pattern, integrate the space to recreate modern life, and refine the ritual sense and design details of life through exquisite details, which is very infectious. Break and stand, rejuvenate and warm.

  

  

  

  

  本案設計師

  Designer of this case

  

  設計師:蘇怡人

  Designer /Yi-ren su

  蘇怡人

  青馬設計主創設計師

  畢業於西北大學

  室內裝飾行業從業16年以上,專屬大宅全案設計

  

  資質| Qualifications

  2006年深造於西安建築科技大學

  獲得中國建築裝飾協會頒發的建築裝飾裝潢設計師中級證書

  設計師編號:02080385

  2011年獲得中國建築裝飾協會頒發的建築裝飾裝潢設計師高級證書

  設計師編號:02113439

  2017年通過巴黎高等文化藝術學院的學習考取法國CNCP等級證書

  2019年獲得國際建築裝飾室內設計協會頒發的高級陳設藝術設計師證書

  

  理念| Idea

  在這里,空間不再是簡單的細部線條、結構比例與色彩均衡,而是一種融入人文氣息的深度思考。每一個細部空間都有自己的精神,每個創作者都必須理解它們,才可能融入其色彩、意境和神韻之中。有限空間,無限精彩……

  

  殊榮 | Award

  2007年榮獲國際流行色彩發布趨勢優秀獎

  2008年榮獲阿姆瑞特杯設計大賽入圍獎

  2012年榮獲房周刊設計聯盟專屬設計師

  2013年榮獲風尚設計大賽金獎

  2014年榮獲築巢獎優秀作品獎

  2015年榮獲風尚設計大賽金獎

  2016年榮獲搜狐家居焦點獎

  2018年獲得金藤設計優秀獎

  2019年916.988等電台特約嘉賓

  2020年陜西廣播電視台風尚家居特約嘉賓

  

  案例| Case

  中華世紀城、白樺林居、白樺林間、紫薇風尚、曲江6號、中海鉑宮、禦景豪庭、曲江公館、曲池坊、中海國際、蘭亭坊、皇家園林、Class公館、綠地世紀城、逸翠園、楓林華府、紫薇臻品、錦都花園、長慶興樂園、群賢莊、紫薇田園都市、中海華庭、楓林綠洲、世家星城、旭景名園、新西藍、錦園新世紀等。

  

推薦閱讀

國外頂級室內設計案例,沒有之一

decoration

室內裝修設計相關資料/為了省錢極簡裝潢,不做電視牆,靠網購撐起全屋,便宜又喜歡

decoration

兒童空間設計把客廳變成大書房,也是倆娃的家庭課堂和遊樂場

decoration