首頁 » 96㎡極簡私宅,少即是多,打造詩意自然生活

96㎡極簡私宅,少即是多,打造詩意自然生活

  

  本項目位於伊比沙島西部。島周圍的自然環境激發了設計靈感。設計師需要創造一種詩意自然的地中海精神生活,並用極簡設計手法描繪一個質樸的精神寫意空間。因此,空間設計採用純白作為整體色調,將自然和光線融入室內。

  

  The project is located in the west of Ibiza island. The natural environment around the island has inspired the design inspiration. The designer needs to create a poetic and natural Mediterranean spiritual life and describe a simple and spiritual freehand space with minimalist design techniques. Therefore, the space design uses pure white as the overall tone, and designs an open terrace to integrate nature and light into the interior.

  

  

  少即是多。線條越簡潔,越能深入靈魂深處。設計師拋棄了所有複雜的造型,在立面上留下大量的空白,安靜而簡單,讓人心曠神怡。一些藝術裝置在時間的侵蝕下留下了斑駁的痕跡,巧妙地停留在完美的黃金分割處,仿佛它們已經給自己設定了構圖。

  

  Less is more. The more concise the lines, the more they can go into the depths of the soul. The designer abandons all complex shapes, leaving a large number of white space on the facade, quiet and simple, leaving the heart free. Several art installations that have left mottled marks through the erosion of time skillfully stay at the perfect golden section, as if they have already set their own composition in their hearts.

  

  

  白牆配以原木家具,營造和諧舒適的空間風格。黑色門把手設計恰到好處,起到了點綴作用。

  

  The white wall is matched with log furniture to build a harmonious and comfortable space style. The black concealed door handle design is just right and plays a role of embellishment.

  

  

  臥室採用高窗設計,將室內外融為一體,同時引入自然光和自然景觀。浴室空間選擇了極其簡單的竹梯作為擱板,乾淨簡單,讓空間回歸生活的「鄉土氣息」。

  

  The bedroom is designed with high windows, which integrates indoor and outdoor while introducing natural light and natural landscape. The bathroom space has chosen the extremely simple bamboo ladder as the shelf, clean and simple, let the space return to the “local flavor” of life.

  

  

  頂層空間設計成開放式的景觀露台,極簡的幾何建築體塊猶如藝術裝置般融入了大自然的山與水中。自然木色的隔柵柔和了光線,灑下的每一道影子都是一件用時間雕刻的藝術品。

  

  The top floor space is designed as an open landscape terrace, and the minimalist geometric building blocks are integrated into the mountains and water of nature like art installations. The natural wood color fence softens the light, and each shadow is a work of art carved with time.

  

  

  

  

  項目信息

  ABOUT THE PROJECT

  

  項目地點 | 07800西班牙巴利阿里群島伊比沙島

  Location | 07800 Ibiza, Balearic Islands, Spain

  設計師 | Francesc Rifé Studio

  Design | Francesc Rifé Studio

  家具供應商 | Fredericia, Arkoslight, HAY, Francesc Rifé Studio

  Furniture Suppliers | Fredericia, Arkoslight, HAY, Francesc Rifé Studio

  建築面積(內部)| 46平方米

  Floor Area (Interior) | 46 Sq-M

  建築面積(外部)| 50平方米

  Floor Area (Exterior) | 50 Sq-M